stycznia 05, 2014

PEŁNOZIARNISTE CIASTO Z JABŁKAMI I BANANAMI

To ciasto zauważyłam u Kasi, a że jestem amatorką wszelkich ciast pełnoziarnistych, musiałam spróbować i tego. Troszkę zmieniłam przepis i nie dodałam kawałków imbiru. Ale ciasto i tak bardzo mi smakowało i szybko zniknęło. Polecam ten przepis na troszkę zdrowsze ciacho.

PEŁNOZIARNISTE CIASTO Z JABŁKAMI I BANANAMI

SKŁADNIKI
  • 2 szklanki mąki pełnoziarnistej ( u mnie żytnia)
  • 1/ 3 szklanki brązowego cukru;
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 0,5 łyżeczki sody;
  • 1 łyżeczka cynamonu;
  • 3 dojrzałe banany;
  • 2 jajka;
  • 2 jabłka;
  • ¼ szklanki oleju.

WYKONANIE

W misce umieszczamy suche składniki. Jajka, olej i banany miksujemy. Mokre składniki dodajemy do suchych, mieszamy łyżką. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do masy. Przekładamy do formy (20x20 cm). Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni.

PEŁNOZIARNISTE CIASTO Z JABŁKAMI I BANANAMI


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger