Taki gulasz przyrządzam najczęściej. Nie wymaga dużego nakładu pracy ani dużej ilości składników. Zawsze robię go z większej ilości mięsa i tylko codziennie zmieniam dodatki do niego, raz jest to makaron, na drugi dzień kasza a na trzeci ziemniaczki. Dodam, że z każdym dodatkiem smakuje rewelacyjnie.
SKŁADNIKI
- 1 kg wołowiny na gulasz;
- 2 cebule;
- pieprz i sól;
- przyprawa do gulaszu;
- 2 łyżki mąki;
- olej;
- makaron Czaniecki Świder kolorowy.
WYKONANIE
Wołowinę myjemy, odkrawamy, co nam się nie podoba i kroimy w grubszą kostkę. W rondelku rozgrzewamy olej i na gorący wkładamy mięso. Gdy już lekko się przesmaży, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i posypujemy przyprawami. Chwilę jeszcze wszystko smażymy. Zalewamy gorącą wodą. Gotujemy, aż mięsko będzie miękkie. Na koniec robimy zaklepkę z mąki i wody.
Teraz wystarczy ugotować przepyszny makaron Czaniecki Świder kolorowy (z dodatkiem kurkumy, szpinaku i pomidorów) Semolina 100%. Dodam tylko, że z mężem na jedno posiedzenie zjedliśmy całe opakowanie tego makaronu, tak nam smakowało :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)