listopada 14, 2013

JABŁUSZKA POD ORKISZOWĄ KRUSZONKĄ

Deser ten wymyśliłam, ponieważ miałam bardzooo wielką ochotę na coś słodkiego a zarazem lekkiego no i oczywiście z jabłkiem. A że kruszonkę każdy z nas uwielbia i zawsze podskubuje z ciast, to powstał deser z jabłkiem i kruszonką mleczno – orkiszową. I muszę się przyznać, że wszystko zjadłam sama, nie podzieliłam się z nikim. Hmm, jakie to było pyszne :).

JABŁUSZKA POD ORKISZOWĄ KRUSZONKĄ

SKŁADNIKI

Na mleczną kruszonkę:
  • 5 łyżek mleka w proszku;
  • 3 łyżki mąki orkiszowej;
  • 1 łyżka mąki razowej żytniej;
  • 13 dag masła;
  • 1 łyżka stewii w proszku;
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Dodatkowo:
  • 5 jabłek;
  • cynamon.

WYKONANIE

Z podanych składników robimy kruszonkę. Jabłka obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. Na dno naczynia ceramicznego układamy jabłka lekko dociskając je. Na jabłuszka układamy kruszonkę. Pieczemy około 30 minut. Gotowe, można zajadać. Prawda, że szybko i smacznie :).

JABŁUSZKA POD ORKISZOWĄ KRUSZONKĄ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger