Dzisiaj miałam troszeczkę biegania, więc nie było czasu na jakiś pracochłonny obiad. Wpadłam na pomysł, aby przygotować spaghetti. Przyznam, że do tej pory opierałam się na sosach z papierka. Tym razem postanowiłam przygotować go sama. Różni się troszkę w smaku i jest smaczniejszy a co najważniejsze jest bez konserwantów i substancji chemicznych.
SKŁADNIKI
- makaron spaghetti;
- puszka pomidorów;
- 0,30 dag mięsa mielonego;
- mała cebula;
- 2 ząbki czosnku;
- ser żółty;
- suszona bazylia, tymianek, oregano;
- sól;
- pieprz;
- oliwa.
WYKONANIE
Zaczynamy od przyrządzenia sosu. Na oliwie przysmażamy cebulkę pokrojona w kosteczkę z posiekanym czosnkiem. Dodajemy mięso mielone. Całość smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Gotujemy, aż sok z pomidorów się zredukuje do żądanej konsystencji. W tym czasie gotujemy makaron spaghetti, według przepisu na opakowaniu. Makaron odcedzamy, dodajemy na patelnię z sosem. Całość chwilkę próżymy. Podajemy posypane żółtym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)