października 08, 2013

SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM

Dzisiaj miałam troszeczkę biegania, więc nie było czasu na jakiś pracochłonny obiad. Wpadłam na pomysł, aby przygotować spaghetti. Przyznam, że do tej pory opierałam się na sosach z papierka. Tym razem postanowiłam przygotować go sama. Różni się troszkę w smaku i jest smaczniejszy a co najważniejsze jest bez konserwantów i substancji chemicznych.

SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM

SKŁADNIKI
  • makaron spaghetti;
  • puszka pomidorów;
  • 0,30 dag mięsa mielonego;
  • mała cebula;
  • 2 ząbki czosnku;
  • ser żółty;
  • suszona bazylia, tymianek, oregano;
  • sól;
  • pieprz;
  • oliwa.

WYKONANIE

Zaczynamy od przyrządzenia sosu. Na oliwie przysmażamy cebulkę pokrojona w kosteczkę z posiekanym czosnkiem. Dodajemy mięso mielone. Całość smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Gotujemy, aż sok z pomidorów się zredukuje do żądanej konsystencji. W tym czasie gotujemy makaron spaghetti, według przepisu na opakowaniu. Makaron odcedzamy, dodajemy na patelnię z sosem. Całość chwilkę próżymy. Podajemy posypane żółtym serem.

SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger