września 11, 2013

PASTA JAJECZNA

Dziś przepis na bardzo prostą pastę, która kojarzy mi się z czasami przedszkolnymi. Składniki potrzebne do jej przyrządzenia powinny być w każdym domu. Myślę, że jest to fajna odskocznia od zwykłych kanapek z wędliną. Coś prostego a zarazem innego. I w sumie za każdym razem może smakować inaczej, w zależności od tego, co do niej dodamy. Naszą pastę możemy wzbogacić ziołami, suszonymi pomidorami, czosnkiem lub porem.

PASTA JAJECZNA

SKŁADNIKI
  • 4 jajka;
  • szczypiorek;
  • 2 łyżki majonezu;
  • 1 łyżeczka musztardy;
  • 4 plastry żółtego sera;
  • sól morska Prymat;
  • pieprz kolorowy Prymat;
  • przyprawa do sałatek Prymat.

WYKONANIE

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekany szczypior, starty ser żółty, majonez, musztardę i przyprawiamy do smaku. Pastą smarujemy chlebek i zajadamy. Smacznego!

PASTA JAJECZNA


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger