lipca 13, 2013

MAKARON Z KURKAMI

Sezon na kurki trwa. Ja również musiałam coś przygotować z ich udziałem. Padło na makaron. Zapiekanka była tak dobra, że robiłam ją dwa dni z rzędu, bo nie mogliśmy się najeść. Polecam ten prosty i szybki przepis. To fajny pomysł na smaczny obiad lub kolację. Przyznam,że ja mogłabym jeść tą potrawę nawet na śniadanie :)

MAKARON Z KURKAMI

SKŁADNIKI
  • 1 paczka makaronu Fettucine;
  • ok. 50 dag kurek;
  • 1 cebula;
  • pęczek natki;
  • śmietana mała do sosów i zup (żeby się nie zważyła);
  • 1 łyżka masła.

WYKONANIE

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurki czyścimy i myjemy. Cebulkę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na maśle (tylko tyle, aby się zeszkliła). Dodajemy kurki, podlewamy odrobiną wody i krótko dusimy. Dolewamy śmietanę, wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Delikatnie mieszamy. Makaron odcedzamy i dodajemy na patelnie do sosu z grzybków. Chwilę razem podgrzewamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger