Sezon na kurki trwa. Ja również musiałam coś przygotować z ich udziałem. Padło na makaron. Zapiekanka była tak dobra, że robiłam ją dwa dni z rzędu, bo nie mogliśmy się najeść. Polecam ten prosty i szybki przepis. To fajny pomysł na smaczny obiad lub kolację. Przyznam,że ja mogłabym jeść tą potrawę nawet na śniadanie :)
SKŁADNIKI
- 1 paczka makaronu Fettucine;
- ok. 50 dag kurek;
- 1 cebula;
- pęczek natki;
- śmietana mała do sosów i zup (żeby się nie zważyła);
- 1 łyżka masła.
WYKONANIE
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurki czyścimy i myjemy. Cebulkę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na maśle (tylko tyle, aby się zeszkliła). Dodajemy kurki, podlewamy odrobiną wody i krótko dusimy. Dolewamy śmietanę, wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Delikatnie mieszamy. Makaron odcedzamy i dodajemy na patelnie do sosu z grzybków. Chwilę razem podgrzewamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)