Dzisiaj propozycja na pyszny obiadek. Będzie to zapiekanka makaronowo-szpinakowa. Obiadek na czasie, bo sezon na szpinak trwa. Danie to jest proste, szybkie w przygotowaniu i zdrowe.
SKŁADNIKI
- makaron świderki;
- szpinak świeży albo mrożony;
- 0,5 kg piersi z kurczaka;
- serek topiony;
- ser żółty;
- 2 ząbki czosnku;
- sól i pieprz.
WYKONANIE
Makaron gotujemy, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy szpinak i posiekany czosnek, sól i pieprz. Chwilę wszystko dusimy na patelni. Dosypujemy makaron i serek topiony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy około 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)