czerwca 13, 2013

ZAPIEKANKA MAKARONOWO-SZPINAKOWA

Dzisiaj propozycja na pyszny obiadek. Będzie to zapiekanka makaronowo-szpinakowa. Obiadek na czasie, bo sezon na szpinak trwa. Danie to jest proste, szybkie w przygotowaniu i zdrowe.

ZAPIEKANKA MAKARONOWO-SZPINAKOWA

SKŁADNIKI

  • makaron świderki;
  • szpinak świeży albo mrożony;
  • 0,5 kg piersi z kurczaka;
  • serek topiony;
  • ser żółty;
  • 2 ząbki czosnku;
  • sól i pieprz.

WYKONANIE

Makaron gotujemy, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy szpinak i posiekany czosnek, sól i pieprz. Chwilę wszystko dusimy na patelni. Dosypujemy makaron i serek topiony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy około 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger