maja 14, 2013

PTASIE MLECZKO

Oto mega szybki i smaczny deser. Jeśli przyrządzimy go w pucharkach, ładnie ozdobi nasz stół. Możemy także wylać masę do płaskiego naczynia i pokroić na wzór kupnego ptasiego mleczka. Możemy również oblać go czekoladą. Deser ten powstał z myślą o konkursie na Durszlaku „Zaskocz wszystkich tropikalnymi galaretkami Winiary”.

PTASIE MLECZKO

SKŁADNIKI

  • 2 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub niesłodzonego;
  • 1 galaretka Winiary pina colada;
  • 1 galaretka Winiary blue curacao;
  • 1 galaretka Winiary pink margarita;
  • 1 galaretka Winiary mojito;
  • owoce.

WYKONANIE

Każda galaretkę rozpuszczamy w połowie ilości podanej na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia. Pilnujemy, aby się nie zsiadła. Schłodzone mleko (jak lubicie bardzo słodkie desery to użyjcie mleka słodzonego) rozlewamy na 4 równe porcje. Każdą porcję mleka miksujemy z każdym smakiem galaretki. Układamy warstwami w pucharkach. Na wierzch układamy owoce i kawałki wcześniej przygotowanych galaretek pokrojonych w kostkę. Jeśli wytrzymacie to radzę odstawić na 2 godziny do lodówki, a jeśli nie to można jeść od razu po przygotowaniu.

PTASIE MLECZKO


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger