Oto mega szybki i smaczny deser. Jeśli przyrządzimy go w pucharkach, ładnie ozdobi nasz stół. Możemy także wylać masę do płaskiego naczynia i pokroić na wzór kupnego ptasiego mleczka. Możemy również oblać go czekoladą. Deser ten powstał z myślą o konkursie na Durszlaku „Zaskocz wszystkich tropikalnymi galaretkami Winiary”.
SKŁADNIKI
- 2 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub niesłodzonego;
- 1 galaretka Winiary pina colada;
- 1 galaretka Winiary blue curacao;
- 1 galaretka Winiary pink margarita;
- 1 galaretka Winiary mojito;
- owoce.
WYKONANIE
Każda galaretkę rozpuszczamy w połowie ilości podanej na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia. Pilnujemy, aby się nie zsiadła. Schłodzone mleko (jak lubicie bardzo słodkie desery to użyjcie mleka słodzonego) rozlewamy na 4 równe porcje. Każdą porcję mleka miksujemy z każdym smakiem galaretki. Układamy warstwami w pucharkach. Na wierzch układamy owoce i kawałki wcześniej przygotowanych galaretek pokrojonych w kostkę. Jeśli wytrzymacie to radzę odstawić na 2 godziny do lodówki, a jeśli nie to można jeść od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)