kwietnia 26, 2013

SURÓWKA Z SELERA

Przedstawiam Wam moją ulubioną surówka, którą bardzo często serwuję do obiadu. Warzywa użyte do jej przygotowania są dostępne przez cały rok,więc surówką możemy objadać się kiedy tylko chcemy. Doskonale pasuje ona do pieczonego kurczaka czy schabowego. Mniam mniam!

SURÓWKA Z SELERA

SKŁADNIKI
  • 1 seler;
  • 1 jabłko;
  • 1 cebula;
  • 2 marchewki;
  • sól i pieprz;
  • 3 łyżki majonezu;
  • dodatkowo koper, natka i szczypior.

WYKONANIE

Warzywa i jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Wszystko przesypujemy do miseczki i solimy. Zostawiamy na 30 minut, aby warzywa nieco zmiękły. Dodajemy posiekaną zieleninę. Pieprzymy i dodajemy majonez . Wszystko dokładnie mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger