Przepis na tą sałatkę zdradziły mi kucharki, które przygotowywały posiłki na moim weselu. Od tej pory (a minęło sporo lat) przyrządzam ją dosyć często. Smakuje nie tylko domownikom, ale także odwiedzającym nas gościom.
SKŁADNIKI
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym;
- 1 puszka kukurydzy konserwowej;
- 1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli;
- 1 cebula;
- 3 ogórki kiszone;
- koper;
- sól i pieprz;
- 3 łyżki majonezu.
WYKONANIE
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy na sicie. Przesypujemy do miseczki. Dodajemy czerwoną fasolę. Cebulę kroimy w drobna kosteczkę. Również tak samo postępujemy z ogórkami kiszonymi. Koper siekamy. Na końcu solimy i pieprzymy do smaku oraz dokładamy majonez, wszystko dokładnie mieszając. Naszą sałatkę odstawiamy do lodówki na 2 godziny, aby smaki przeszły sobą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)