lutego 06, 2013

ŚLEDZIE Z CZOSNKIEM

Świetna przekąska w sezonie grypowym. Nie dosyć, że dostarczamy naszemu organizmowi kwasy Omega 3 to jeszcze czosnek zabije wszystkie wirusy. Moje śledziki wyszły takie dobre, że kolega zajadał się nimi mimo, że nie cierpi czosnku. Są naprawdę pyszne!

ŚLEDZIE Z CZOSNKIEM

SKŁADNIKI

  • 0,50 dag śledzi matijas;
  • 2 cebule czerwone;
  • 1 cebula biała;
  • 3 ząbki czosnku;
  • olej kujawski czosnkowy;
  • pieprz czarny mielony;
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego.

WYKONANIE

Śledzie, w zależności jakie są słone, moczymy w mleku lub wodzie. Po wyciągnięciu kroimy w kawałki żądanej wielkości. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki. W słoiku układamy warstwami śledzie, cebula, czosnek, pierz i czosnek niedźwiedzi. I tak do wyczerpania składników. Wszystko zalewamy olejem kujawskim czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger