W moim domu dosyć często jada się ryby. Przyrządzam je na wiele sposobów. Między innymi w formie past. Dzisiaj przedstawię Wam przepis na pastę z łososia. Przyrządza się ją bardzo szybko i równie szybko znika ze stołu. Zrobiłam ją z dodatkiem majonezów Kętrzyńskich, które zaostrzyły smak pasty.
SKŁADNIKI
- porcja łososia wędzonego;
- 3 jajka;
- cebula;
- 2 łyżki majonezu Kętrzyńskiego stołowego*
- 1 łyżka majonezu Kętrzyńskiego o smaku czosnku;
- ząbek czosnku;
- natka pietruszki;
- pieprz.
WYKONANIE
Jajka gotujemy na twardo. Łososia rozdrabniamy widelcem. Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Dokładamy majonezy i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Pasta gotowa!
*Majonezy Kętrzyńskie mają długą tradycję. Są wytwarzane na bazie oleju rzepakowego uszlachetnionego, żółtek w proszku, wody uzdatnionej i bukietu przypraw. Majonezy te są gęste, mają jednolitą konsystencję i jasnokremową barwę. Co ciekawe produkują tam też majonezy smakowe, min. o smaku czosnku czy chrzanu. Majonezy Kętrzyńskie nie posiadają konserwantów i sztucznych dodatków!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)