lutego 02, 2013

CZEKOLADA DOMOWA

Choć na rynku mamy bardzo dużo różnych rodzajów czekolad, ja chętnie powracam do tej. Robiłam ją jako nastoletnia dziewczynka. Aby wzbogacić jej smak możemy dodać do niej bakalie. Ja jednak lubię ją tylko z herbatnikami. Czekolada ta występuje też pod nazwą blok czekoladowy. Kto jeszcze jej nie robił zachęcam serdecznie.

CZEKOLADA DOMOWA

SKŁADNIKI

  • 50 dag mleka w proszku;
  • 4 łyżki kakao;
  • 1,5 szkl. cukru;
  • 0,5 szkl mleka lub wody;
  • 20 dag margaryny;
  • 3 paczki herbatników;
  • ewentualnie bakalie.

WYKONANIE

Zagotowujemy mleko lub wodę z margaryną , kakao, cukrem. Kiedy składniki się rozpuszczą i połączą dodajemy mleko w proszku i mieszamy. Na końcu dosypujemy połamane herbatniki. Schładzamy w lodówce i już :). Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger