Sałatkę tą robiłam pierwszy raz i bez większego przekonania. Ponieważ jednak jej smak zachwycił nie tylko mnie, postanowiłam ją Wam zaprezentować. Moja sałatka stała się hitem na sylwestrowym stole i zniknęła w mig. Ponieważ jest sycąca, można ją zapakować w pojemniczek i zabrać do pracy. Musicie koniecznie ją wypróbować.
SKŁADNIKI
- drobny makaron drobne muszelki;
- 4 ogórki konserwowe;
- papryka czerwona i żółta;
- ząbek czosnku;
- cebula czerwona;
- groszek konserwowy;
- szczypiorek;
- 0, 25 dag szynki białej;
- majonez;
- sól i pieprz.
WYKONANIE
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu, odsączamy na sitku, studzimy. Paprykę myjemy, oczyszczamy, kroimy w kosteczkę. Tak postępujemy również z cebulką. Czosnek przeciskamy przez praskę. Szynkę roimy w kosteczkę, szczypior siekamy. Wszystko wsypujemy do miski dodajemy majonez i przyprawy, dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)