Sałatkę tą pierwszy raz jadłam u kuzynki, która jakiś czas przebywała w Niemczech i stamtąd przywiozła ten przepis. Sałatka ta świetnie sprawdza się na imprezach jako dodatek do mięs lub do obiadu jako zamiennik ziemniaków, gdy np. domownicy wracają o różnych porach dnia. Można ją także zaserwować jako przystawkę do grilla.
SKŁADNIKI
- 5 ziemniaków;
- 3 ogórki konserwowe;
- 3 ogórki kiszone;
- 2 cebule;
- szczypiorek (niekoniecznie);
- 2 łyżki majonezu;
- sól i pieprz;
- słodka papryka.
WYKONANIE
Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Gdy przestygną kroimy je w grubszą kostkę. Cebulę, ogórki również kroimy w kostkę oraz siekamy szczypior. Wszystko razem mieszamy w misce, dodajemy majonez, sól, pieprz i paprykę. Ot i cała trudność, życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)