listopada 25, 2012

GOTOWANE ROLADKI DROBIOWE

Oto mój pomysł na smaczny, niedzielny obiad. Ponieważ miałam już przesyt panierowanych piersi z kurczaka, postanowiłam przygotować je w zupełnie inny sposób. Tak powstały gotowane, nadziewane roladki drobiowe. Ten przepis jest dietetyczny i mało kaloryczny, bo przyrządzony bez grama tłuszczu.


SKŁADNIKI

  • filet z piersi kurczaka;
  • plastry sera żółtego;
  • suszone pomidory;
  • świeża papryka;
  • sól;
  • pieprz.

WYKONANIE

Pierś rozbijamy na cienkie plastry. Solimy i pieprzymy. Układamy żółty ser, paprykę i suszony pomidor. Posypujemy przyprawą rozdrobnionych pomidorów z bazylią i czosnkiem. Zwijamy wszystko w roladkę. Owijamy folią spożywczą. Końce zwijamy jak cukierki i zawiązujemy nitką. Roladki gotujemy w wodzie około 15-20 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger