Goście już w drodze, a ja nie mam nic słodkiego. Co zrobić? Oczywiście francuskie ciasto z jabłkiem. Praktycznie przygotowanie ciastek trwa tyle, ile wynosi czas pieczenia, czyli nie więcej niż 20 minut.
SKŁADNIKI
- opakowanie ciasta francuskiego;
- 2 jabłka;
- cynamon;
- jajko;
- cukier brązowy.
WYKONANIE
Ciasto francuskie tniemy radełkiem lub nożem na pasy o szerokości ok. 4 cm. Na połowie układamy obrane, pokrojone na cząstki jabłko. Jeśli chcecie, posypcie je cynamonem. Ciasto składamy na pół i dociskamy brzegi. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy do zarumienienia ciasta 15-20 min. Czekamy, aż przestygną (wiem, wiem trudno wytrzymać).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)