listopada 24, 2012

CIASTO FRANCUSKIE Z JABŁKIEM

Goście już w drodze, a ja nie mam nic słodkiego. Co zrobić? Oczywiście francuskie ciasto z jabłkiem. Praktycznie przygotowanie ciastek trwa tyle, ile wynosi czas pieczenia, czyli nie więcej niż 20 minut.


SKŁADNIKI

  • opakowanie ciasta francuskiego;
  • 2 jabłka;
  • cynamon;
  • jajko;
  • cukier brązowy.

WYKONANIE

Ciasto francuskie tniemy radełkiem lub nożem na pasy o szerokości ok. 4 cm. Na połowie układamy obrane, pokrojone na cząstki jabłko. Jeśli chcecie, posypcie je cynamonem. Ciasto składamy na pół i dociskamy brzegi. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy do zarumienienia ciasta 15-20 min. Czekamy, aż przestygną (wiem, wiem trudno wytrzymać).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger