października 31, 2012

PASTA Z MAKRELI

Dziś pomysł na szybie, smaczne i przede wszystkim zdrowe śniadanie. Mowa o paście z makreli. Jak zobaczycie, przyrządzenie jej nie jest skomplikowane. Polecam ją zwłaszcza ze świeżym, chrupiącym chlebkiem i smacznym masełkiem.


SKŁADNIKI

  • makrela wędzona;
  • 2-3 jajka;
  • 2 ogórki kiszone;
  • mała cebula;
  • natka pietruszki;
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki;
  • 2 łyżki majonezu;
  • kilka rzodkiewek;
  • pieprz.

WYKONANIE

Gotujemy jajka na twardo. Rybkę obieramy z ości i skóry, wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Jajka, cebulę, rzodkiewki, ogórki oraz natkę drobno kroimy. Wsypujemy do ryby, dodajemy majonez i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Można dodać troszkę keczapu dla zaostrzenia smaku pasty. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger