Dziś pomysł na szybie, smaczne i przede wszystkim zdrowe śniadanie. Mowa o paście z makreli. Jak zobaczycie, przyrządzenie jej nie jest skomplikowane. Polecam ją zwłaszcza ze świeżym, chrupiącym chlebkiem i smacznym masełkiem.
SKŁADNIKI
- makrela wędzona;
- 2-3 jajka;
- 2 ogórki kiszone;
- mała cebula;
- natka pietruszki;
- 2 łyżki kukurydzy z puszki;
- 2 łyżki majonezu;
- kilka rzodkiewek;
- pieprz.
WYKONANIE
Gotujemy jajka na twardo. Rybkę obieramy z ości i skóry, wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Jajka, cebulę, rzodkiewki, ogórki oraz natkę drobno kroimy. Wsypujemy do ryby, dodajemy majonez i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Można dodać troszkę keczapu dla zaostrzenia smaku pasty. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)