września 26, 2012

TROPIKALNE SMAKI

Zabieram Was dzisiaj na wycieczkę po buszu. Niestety nie staniecie oko w oko z groźnymi i niebezpiecznymi zwierzętami. Będziecie jednak mogli poczuć smak egzotycznej dżungli. A to za sprawą firmy Soki Z Dżungli, wyłącznego dystrybutora na terenie Polski naturalnych soków brazylijskiej firmy Frutamil LTDA.


W każdej z torebek, które otrzymałam, znajdowały się niepasteryzowane owoce w formie pulpy (purée, sok z miąższem). Są one głęboko mrożone, dzięki czemu zachowują przez bardzo długi czas cechy świeżych owoców. Istotnym faktem jest to, iż pulpa nie posiada barwników czy konserwantów. Jest ona również pozbawiona dodatku cukru. Ma za to moc witamin i mikroelementów. W szerokiej ofercie Soki Z Dżungli można znaleźć wiele owoców, min.: acai, acerola, marakuja-męczennica, mango, limonka, cacao-białe kakao, ananas, goiaba-gujawa, nerkowiec, papaja, kokos, cupuaçú czy graviola-guanabana.
Takie owoce to fantastyczny pomysł, zwłaszcza na okres jesienno-zimowy. Przygotowanie trwa chwilkę (w sumie tyle co rozmrożenie). Później pozostaje nam żonglowanie smakami poprzez ich mieszanie. Jeśli ktoś nie ma na takie zabawy ochoty, może przechylić szklaneczkę czystego mango lub kokosa. Na witrynie internetowej Soków Z Dżungli widnieje motto; „SPRAGNIONY DŻUNGLI? SIĘGNIJ PO SOK!!! NASZ SOK - poczujesz otaczającą cię dżunglę, zapach tropiku, radość, witalność i jedyny taki smak, którego już nigdy nie zapomnisz!”. Wierzcie mi, naprawdę trudno się z tym nie zgodzić. Polecam gorąco!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger