Przepis dostałam od cioci i od razu wypróbowałam. Sałatka wyszła smaczna, będzie zimą do chlebka i obiadu. Polecam póki sezon ogórkowy trwa.
SKŁADNIKI
- ogórki ok. 3 kg;
- papryka 5 sztuk;
- cebula 3 sztuki;
- w przepisie nie było cukinii, czosnku, kopru, ale ja dodałam dwie małe, obrane cukinie.
ZALEWA
- 1,5 l wody;
- 1 szklanka octu;
- 1,5 szklanki cukru;
- 3 łyżki soli;
- 4 łyżeczki musztardy;
- 1 łyżeczka chilli;
- 1 łyżeczka curry.
WYKONANIE
Ogórki, paprykę, cukinię szatkujemy, cebulę kroimy w piórka. Składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy warzywa. Nakładamy w słoiczki i pasteryzujemy (10 minut od zagotowania).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)