Ciasto jest proste, szybkie i zawsze smakuje wybornie. Można je robić z różnymi owocami np. z rabarbarem, wiśniami, jabłkami czy śliwkami.
SKŁADNIKI
3 żółtka;
2 jaja całe;
1 szkl. cukru pudru albo zwykłego;
3 szkl. mąki (ja użyłam dwóch szklanek zwykłej mąki i szklankę mąki pełnoziarnistej);
1 paczka margaryny;
owoce;
orzechy, migdały.
KRUSZONKA
- 0,5 kostki margaryny;
- 0,5 szkl. cukru;
- 1,5 szkl. mąki;
- cukier wanilinowy.
Zagniatamy wszystko razem.
WYKONANIE
Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dno blachy dokładnie wykładamy ciastem. Na ciasto układamy owoce, jabłka mogą być przesmażone, albo tak jak u mnie świeże pokrojone w cząstki. Owoce posypujemy orzechami, albo migdałami. Na wierzchu znajduje się kruszonka. Pieczemy około 1 godz. w temperaturze 170 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)