sierpnia 27, 2012

KISIEL DOMOWY

Przepis podpatrzyłam na blogu: http://aduparosnie.com. Nie spodziewałam się takiego efektu końcowego. Jest a raczej był pyszny. Myślę, że można wykorzystać różne owoce. Wiemy, co jemy i zero polepszaczy, barwników i chemii. Gorąco polecam.


SKŁADNIKI

  • 25 dag owoców;
  • 2 szkl. wody;
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej;
  • 2 płaskie łyżki cukru.

WYKONANIE

Odlewamy pół szklanki wody, resztę gotujemy z owocami np. malinami i cukrem. Do odlanej wody dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Kiedy woda z owocami zagotuje się, lejemy cieniutkim strumieniem wymieszaną mąkę. Chwilkę gotujemy. Zjadamy jeszcze ciepły albo w upalne dni schłodzony w lodówce. Mmm pychotka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger