lipca 18, 2012

BISZKOPTOWE CIASTO Z OWOCAMI

Ciasto to robię od bardzo dawna. Jest pyszne, szybkie i bardzo puszyste. Można je przygotowywać z różnymi owocami. Mnie najbardziej smakuje z czerwoną porzeczką.


SKŁADNIKI

  • 4 jajka;
  • 4 łyżki oliwy;
  • 1 szklanka cukru;
  • 1,5 szklanki mąki pszennej;
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • dowolne owoce;
  • ewentualnie zapach.

WYKONANIE

Całe jajka z oliwą i cukrem ubijamy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto wlewamy do tortownicy, na wierzchu posypujemy owocami. Pieczemy ok. godziny. Po upieczeniu wierzch posypujemy cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger