maja 16, 2012

SZASZŁYKI

 Po wszystkich słodkościach czas na mięsiwo.


SKŁADNIKI

  • 0,5 kg szynki, łopatki, karczku, filetów drobiowych w zależności jakie chcemy mieć szaszłyki
  • 0,5 kg brzucha lub boczku wędzonego
  • cebula
  • papryka czerwona i zielona
  • pieczarki
  • cukinia

WYKONANIE

Mięsko pokroić na dużą kostkę, zasypać gotowa marynatą do mięs, dodać troszkę oleju, wymieszać. Zostawić najlepiej na całą noc w lodówce. Warzywa pokroić na kawałki. Nadziewać na patyczki na przemian, pamiętając by przy mięsie był brzuch, aby mięsko nie wyszło suche. Pieczemy na grillu z każdej strony.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger