sierpnia 15, 2013

MAKARON Z PAPRYKĄ

Oto propozycja na fajny obiad. Bardzo prosta i szybka potrawa a przy tym pyszna i sycąca. W okresie letnim przyrządzam to danie dosyć często, ponieważ bardzo je lubimy. Jest lekkostrawne więc nie obciąży zbytnio naszego żołądka.

MAKARON Z PAPRYKĄ

SKŁADNIKI
  • 4 papryki różnokolorowe;
  • cebula;
  • ząbek czosnku;
  • 2 pomidory;
  • 2 ogórki kiszone;
  • 2 ogórki zielone;
  • pętko kiełbasy;
  • olej;
  • sól i pieprz do smaku;
  • makaron muszelki.


WYKONANIE

Kiełbaskę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka. Następnie czyścimy paprykę i kroimy ją w grubszą kostkę. Dodajemy do kiełbasy i cebuli. Dorzucamy pokrojonego zielonego ogórka i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu około 30-40 minut. Po tym czasie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz kiszone ogórki. Lekko próżymy uważając, aby warzywa się nie rozgotowały. Przyprawiamy. W osobnym garnku gotujemy. Odcedzamy, dodajemy do warzyw. Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger