Oto propozycja na fajny obiad. Bardzo prosta i szybka potrawa a przy tym pyszna i sycąca. W okresie letnim przyrządzam to danie dosyć często, ponieważ bardzo je lubimy. Jest lekkostrawne więc nie obciąży zbytnio naszego żołądka.
SKŁADNIKI
- 4 papryki różnokolorowe;
- cebula;
- ząbek czosnku;
- 2 pomidory;
- 2 ogórki kiszone;
- 2 ogórki zielone;
- pętko kiełbasy;
- olej;
- sól i pieprz do smaku;
- makaron muszelki.
WYKONANIE
Kiełbaskę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka. Następnie czyścimy paprykę i kroimy ją w grubszą kostkę. Dodajemy do kiełbasy i cebuli. Dorzucamy pokrojonego zielonego ogórka i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu około 30-40 minut. Po tym czasie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz kiszone ogórki. Lekko próżymy uważając, aby warzywa się nie rozgotowały. Przyprawiamy. W osobnym garnku gotujemy. Odcedzamy, dodajemy do warzyw. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)