Ta suróweczka do doskonały dodatek do obiadu. Najczęściej podaję ją z rybą i frytkami lub pieczonym drobiem. Mówię Wam, jest fantastyczna. To jedna z moich ulubionych surówek. Polecam wszystkim tą bombę witaminową.
SKŁADNIKI
- mała główka młodej kapusty;
- 2 marchewki;
- jabłko;
- cebula;
- szczypior, natka, koperek świeży;
- sól, pieprz;
- 3 łyżki oliwy;
- 2 łyżki octu winnego;
- szczypta cukru.
WYKONANIE
Kapustę drobno szatkujemy i solimy. Odstawiamy, aby puściła sok. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Zieleninę siekamy. Wszystko mieszamy w misce. Dodajemy oliwę, ocet, cukier i pieprz. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Niestety po tym czasie surówka wykazuje tendencje do szybkiego znikania z miseczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)