lipca 07, 2013

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Ta suróweczka do doskonały dodatek do obiadu. Najczęściej podaję ją z rybą i frytkami lub pieczonym drobiem. Mówię Wam, jest fantastyczna. To jedna z moich ulubionych surówek. Polecam wszystkim tą bombę witaminową.

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

SKŁADNIKI
  • mała główka młodej kapusty;
  • 2 marchewki;
  • jabłko;
  • cebula;
  • szczypior, natka, koperek świeży;
  • sól, pieprz;
  • 3 łyżki oliwy;
  • 2 łyżki octu winnego;
  • szczypta cukru.

WYKONANIE

Kapustę drobno szatkujemy i solimy. Odstawiamy, aby puściła sok. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Zieleninę siekamy. Wszystko mieszamy w misce. Dodajemy oliwę, ocet, cukier i pieprz. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Niestety po tym czasie surówka wykazuje tendencje do szybkiego znikania z miseczki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger