maja 23, 2013

MUS TRUSKAWKOWO-ANANASOWY

Wielkim krokami zbliża się sezon truskawkowy, więc trzeba opróżnić zamrażalnik z zeszłorocznych owoców. I tak powstał przepyszny mus truskawkowo-ananasowy. Orzeźwiający, chłodny deser a do tego mało kaloryczny. Sprawdzi się w upalne dni tym bardziej ze przyrządza się go bardzo szybko.

MUS TRUSKAWKOWO-ANANASOWY

SKŁADNIKI
  • ok. 1 kg mrożonych truskawek;
  • 1 świeży ananas;
  • opcjonalnie cukier, miód lub syrop z agawy;
  • kleks jogurtu do ozdoby.

WYKONANIE

Truskawki wyjmujemy z zamrażalnika i zostawiamy do lekkiego rozmrożenia (tyle tylko, aby można było je zmiksować). Ananasa obieramy i kroimy w kosteczkę. Owoce przekładamy do jednego naczynia, rozdrabniamy blenderem. Jeśli chcemy, możemy dosłodzić, ja nie czułam jednak takiej potrzeby. Mówię Wam pychota...

MUS TRUSKAWKOWO-ANANASOWY


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger