Wielkim krokami zbliża się sezon truskawkowy, więc trzeba opróżnić zamrażalnik z zeszłorocznych owoców. I tak powstał przepyszny mus truskawkowo-ananasowy. Orzeźwiający, chłodny deser a do tego mało kaloryczny. Sprawdzi się w upalne dni tym bardziej ze przyrządza się go bardzo szybko.
SKŁADNIKI
- ok. 1 kg mrożonych truskawek;
- 1 świeży ananas;
- opcjonalnie cukier, miód lub syrop z agawy;
- kleks jogurtu do ozdoby.
WYKONANIE
Truskawki wyjmujemy z zamrażalnika i zostawiamy do lekkiego rozmrożenia (tyle tylko, aby można było je zmiksować). Ananasa obieramy i kroimy w kosteczkę. Owoce przekładamy do jednego naczynia, rozdrabniamy blenderem. Jeśli chcemy, możemy dosłodzić, ja nie czułam jednak takiej potrzeby. Mówię Wam pychota...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)