marca 16, 2013

CIASTO Z MIKROFALÓWKI

Dziś czas na najdłuższy i chyba najbardziej skomplikowany przepis, który zamieszczam na moim blogu :). Przyznam się, że kiedy znalazłam parę propozycji na takie ciasto w Internecie, oczywiście nie wierzyłam, że coś takiego może wyjść. Nie mówiąc o tym, że będzie ono smaczne. Najlepszą metodą na sprawdzenie było jego przygotowanie. Rzeczywistość okazała się zgoła inna. Otóż moje ciasto wyszło wyśmienite. Przygotowanie zajęło mi chwilkę a do tego jest naprawdę pyszne. Jedyną wadą jest to, że ciasto dość szybko się starzeje i wysycha, dlatego najlepiej jest je podać od razu po upieczeniu.

CIASTO Z MIKROFALÓWKI

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki mąki;
  • 1,5 łyżki kakao;
  • jedno jajko;
  • 2 łyżki cukru;
  • 4 łyżki mleka;
  • 4 łyżki oleju;
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia.

WYKONANIE

W szklanej miseczce mieszamy mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. Wbijamy jajko. Dodajemy mleko oraz olej i wszystkie składniki dokładnie łączymy. Miseczkę wstawiamy do kuchenki mikrofalowej na 3,5 minuty przy maksymalnej mocy. Po upieczeniu moje ciasto ozdobiłam polewą czekoladową i skórką pomarańczy w cukrze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger