lutego 24, 2013

SAŁATKA Z PIECZAREK

Przedstawiam dzisiaj moją ulubioną sałatkę. Przygotowuję ją często w okresie postu. Jest bardzo prosta do wykonania i nie wymaga użycia wyszukanych składników. Mam nadzieję, że i Was skuszę tym wpisem do jej przygotowania. Polecam i smacznego!

SAŁATKA Z PIECZAREK

SKŁADNIKI
  • 0,40 dag pieczarek;
  • 3 cebule;
  • 4 jajka;
  • groszek konserwowy;
  • majonez;
  • koper, szczypior;
  • pieprz, sól.

WYKONANIE

Jajka gotujemy na twardo. Po ostygnięciu kroimy je w grubszą kostkę. Pieczarki obieramy, wrzucamy do garnka wraz z pokrojoną w kosteczkę cebulą. Zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Odcedzamy i czekamy, aż pieczarki przestygną. Następnie kroimy je w kostkę. Cebule odciskamy i dodajemy do pokrojonych jajek i pieczarek. Siekamy koper i szczypior. Groszek odcedzamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Solimy i pieprzymy do smaku. Na koniec dodajemy około 3 łyżek majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy. Nasza sałatka gotowa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger