stycznia 01, 2013

ROLADKI FASZEROWANE PIECZARKAMI

Z Nowym Rokiem nowym krokiem i z ochotą na coś pysznego Dziś zaprezentuję Wam pyszne roladki, które cieszą się w moim domu dużym wzięciem. Są proste w przygotowaniu i świetnie smakują z frytkami i surówką.

ROLADKI FASZEROWANE PIECZARKAMI

SKŁADNIKI

  • filet z piersi kurczaka;
  • 30 dag pieczarek;
  • 1 cebula;
  • olej;
  • pieprz;
  • sól;
  • jajko;
  • bułka tarta;
  • mąka;
  • masło.

WYKONANIE

Pieczarki obieramy, kroimy na cienkie plasterki. Przesmażamy z pokrojoną cebulką na maśle, solimy, pieprzymy. Filety przekrawamy i rozbijamy tłuczkiem. Cienko rozbijamy brzegi, aby roladki dobrze nam się zawijały. Mięsko przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Kładziemy łyżkę pieczarek, zwijamy w rulon. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju, ale wolno, aby roladki w środku nie były surowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger