Ponieważ paprykowe szaleństwo zbliża się ku końcowi, postanowiłam zrobić faszerowaną paprykę. Można ją podawać do obiadu lub jako wieczorną przekąskę. Ja faszeruję papryki mięsem.
SKŁADNIKI
- 5 papryk;
- 0,30 dag mięsa od szynki;
- 6 sztuk pieczarek;
- 0,5 szkl. ugotowanego ryżu;
- mała cebulka;
- natka pietruszki;
- sól;
- pieprz;
- ulubione zioła.
WYKONANIE
Mięso, cebulkę, pieczarki mielimy. Dodajemy posiekaną natkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Odcinamy czubek papryki, dokładnie czyścimy z pestek i myjemy. Napełniamy farszem i przykrywamy „kapeluszem”. Pieczemy w piekarniku ok. 30 min., dobrze jest nakryć folia je aluminiową, albo zapiekać w naczyniu żaroodpornym przykrytym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)