października 11, 2012

PAPRYKA FASZEROWANA

Ponieważ paprykowe szaleństwo zbliża się ku końcowi, postanowiłam zrobić faszerowaną paprykę. Można ją podawać do obiadu lub jako wieczorną przekąskę. Ja faszeruję papryki mięsem.


SKŁADNIKI

  • 5 papryk;
  • 0,30 dag mięsa od szynki;
  • 6 sztuk pieczarek;
  • 0,5 szkl. ugotowanego ryżu;
  • mała cebulka;
  • natka pietruszki;
  • sól;
  • pieprz;
  • ulubione zioła.

WYKONANIE

Mięso, cebulkę, pieczarki mielimy. Dodajemy posiekaną natkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Odcinamy czubek papryki, dokładnie czyścimy z pestek i myjemy. Napełniamy farszem i przykrywamy „kapeluszem”. Pieczemy w piekarniku ok. 30 min., dobrze jest nakryć folia je aluminiową, albo zapiekać w naczyniu żaroodpornym przykrytym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger