października 21, 2012

GULASZ PO MEKSYKAŃSKU

Ta potrawa chodziła za mną już od dawna. Tym razem się zmobilizowałam a to za sprawą przyprawy do gulaszu, którą otrzymałam od firmy Royal Brand. W skład tej mieszanki wchodzą liście laurowe, cebula, czosnek, kolendra, marchew, seler, pomidory, papryka, chilli, kmin, jabłko, cynamon, imbir, sól i pieprz. Taki mix przypraw sprawia, że gulasz ma niepowtarzalny smak.


SKŁADNIKI

  • 0,60 dag wołowiny b/k;
  • cebula;
  • papryka;
  • sól;
  • pieprz;
  • przyprawa do gulaszu firmy Royal Brand.

WYKONANIE

Mięso myjemy, kroimy w grubszą kostkę i obsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Do rondla z zimną wodą dodajemy przyprawę do gulaszu po meksykańsku Royal Brand i zagotowujemy. Po zagotowaniu do rondla przekładamy podsmażoną wołowinę z cebulą. Ponieważ przyprawa ma charakterystyczny, ciekawy smak, trudny do uzyskania w domowych warunkach, więc nic nie trzeba więcej dodawać. Ja jednak skusiłam się na wrzucenie pokrojonej w paski papryki. Podczas gotowania unosił się piękny zapach. Gulasz był na tyle gęsty, że nie trzeba było go już zaprawiać mąką. Naszą potrawę możemy podać z kaszą, ziemniakami lub po prostu z chlebem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger