października 05, 2012

BABKA JOGURTOWA

Ponieważ po lodówce plątały mi się naturalne jogurty, postanowiłam zrobić ciasto jogurtowe. Wyszło naprawdę znakomicie. Ciasto jest bardzo wilgotne. Polecam je szczególnie do herbatki. Jak zobaczycie, roboty przy cieście jest mało a efekt rewelacyjny. 


SKŁADNIKI

  • 225g jogurtu naturalnego;
  • 250g cukru;
  • 150 ml. oleju;
  • 450g mąki pszennej;
  • 4 jajka;
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 8g cukru wanilinowego.

WYKONANIE

Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Do masy jajecznej dodajemy jogurt, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem. Dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do formy. Pieczemy ok. 1 godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger