Ponieważ mamy już jesień, proponuję Wam rozgrzewającą potrawę. Dziś kuchnia serwuje flaki wołowe.
SKŁADNIKI
- 1 kg flaków suchych obgotowanych;
- 1 kg pręgi wołowej;
- włoszczyznę tyle co na rosół;
- imbir firmy Royal Brand;
- majeranek;
- gałka muszkatołowa firmy Royal Brand;
- liść laurowy;
- ziele angielskie;
- pieprz;
- sól;
- masło;
- mąka pszenna.
WYKONANIE
Pręgę zalewamy zimną wodą i wstawiamy na mały ogień, w czasie gotowania zbieramy szumowiny a po godzinie dodajemy włoszczyznę. Do drugiego garnka wkładamy flaki i też zalewamy wodą, obgotowujemy ok. godziny. Odlewamy wodę z flaków. Gdy pręga jest już miękka, wyjmujemy ją i kroimy w kostkę. Flaki i pręgę wkładamy do rosołu. Przyprawiamy do smaku, nie zapominając o imbirze i gałce firmy Royal Brand. Ich przyprawy są naturalne i pozbawione konserwantów. To właśnie dzięki nim moje flaczki otrzymały niepowtarzalny smak. Na koniec robimy zasmażkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)