Jest to ciasto z mojego dzieciństwa, mama zawsze robiła je na imprezy.
SKŁADNIKI
- przepis na biszkopt znajdziesz TU
- 800 ml śmietany 18% gęstej i schłodzonej
- 1 szkl. cukru
- 9 łyżeczek żelatyny
- cukier wanilinowy
- galaretka
- owoce
WYKONANIE
Biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy spód (woda, cukier, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny). Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrami. Rozlewamy na dwie części, do jednej dodajemy połowę żelatyny i mieszamy. Śmietanę wylewamy na biszkopt. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i nasączamy. Resztę żelatyny wlewamy do drugiej części śmietany, mieszamy i wylewamy na biszkopt. Układamy owoce i zalewamy galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)