maja 28, 2012

BISZKOPT Z GALARETKĄ

 Jest to ciasto z mojego dzieciństwa, mama zawsze robiła je na imprezy.


SKŁADNIKI

  • przepis na biszkopt znajdziesz TU
  • 800 ml śmietany 18% gęstej i schłodzonej
  • 1 szkl. cukru
  • 9 łyżeczek żelatyny
  • cukier wanilinowy
  • galaretka
  • owoce

WYKONANIE

Biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy spód (woda, cukier, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny). Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrami. Rozlewamy na dwie części, do jednej dodajemy połowę żelatyny i mieszamy. Śmietanę wylewamy na biszkopt. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i nasączamy. Resztę żelatyny wlewamy do drugiej części śmietany, mieszamy i wylewamy na biszkopt. Układamy owoce i zalewamy galaretką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger