Ciasto jest bardzo dobre, robi się dosyć szybko. Co ważne, nie jest drogie a smakuje rewelacyjnie.
SKŁADNIKI
upieczony biszkopt (przepis znajdziesz tu)
KREM
- 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1,5 łyżki mąki pszennej
- 0,5 szkl. cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 0,30 dag masła lub margaryny
- 1 puszka ananasów
- 1 cytryna
POSYPKA
- paczka wiórków kokosowych
- 2 łyżki margaryny
- 1 łyżka cukru
WYKONANIE
Biszkopt delikatnie nasączyć (woda, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny, cukier). Odlewamy sok z ananasów, dopełniamy wodą, aby płynu było 0,5 l. Odlewamy trochę w kubeczek a resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. W kubeczku rozrabiamy mąki, dodajemy do reszty i chwilę gotujemy, aż masa zgęstnieje. Po ostudzeniu ucieramy z masłem, dodajemy sok z cytryny i pokrojone w kosteczkę ananasy. Masę wykładamy na biszkopt. Wiórki, margarynę i cukier przesmażamy na złoty kolor na patelni, ciągle mieszając. Uwaga szybko się przypala!!! Posypujemy ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)