Dzisiaj pokażę Wam moją propozycję na pyszną przekąskę. Uwierzcie mi, robi się ją naprawdę ekspresowo:). U mnie na przyjęciach tak nadziewane muszle robią wielką furorę. A w dodatku świetnie wyglądają na stole. Polecam!
SKŁADNIKI
- puszka tuńczyka w sosie własnym;
- malutka czerwona cebulka;
- makaron - duże, kolorowe muszle;
- kawałek papryki;
- ogórek kiszony;
- 3 rzodkiewki;
- 2 łyżki kukurydzy;
- 2 jajka ugotowane na twardo;
- majonez;
- sól;
- pieprz.
WYKONANIE
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Składniki na farsz, kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy. Nakładamy do muszli. Układamy na liściach sałaty. Cóż teraz pozostało nam tylko zajadanie :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)