lutego 24, 2015

MUSZLE Z TUŃCZYKIEM

Dzisiaj pokażę Wam moją propozycję na pyszną przekąskę. Uwierzcie mi, robi się ją naprawdę ekspresowo:). U mnie na przyjęciach tak nadziewane muszle robią wielką furorę. A w dodatku świetnie wyglądają na stole. Polecam!

MUSZLE Z TUŃCZYKIEM

SKŁADNIKI
  • puszka tuńczyka w sosie własnym;
  • malutka czerwona cebulka;
  • makaron - duże, kolorowe muszle;
  • kawałek papryki;
  • ogórek kiszony;
  • 3 rzodkiewki;
  • 2 łyżki kukurydzy;
  • 2 jajka ugotowane na twardo;
  • majonez;
  • sól;
  • pieprz.

WYKONANIE

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Składniki na farsz, kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy. Nakładamy do muszli. Układamy na liściach sałaty. Cóż teraz pozostało nam tylko zajadanie :).

MUSZLE Z TUŃCZYKIEM


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)

Copyright © Kuchnia pachnąca bzem , Blogger