Szczególnie polecam kawoszom, wyczuwalny smak kawy, a do tego kwaskowe wiśnie.
SKŁADNIKI
- biszkopt kakaowy, zamiast łyżki maki, dodajemy łyżkę kakao.
- wiśnie świeże, mrożone (ok. 0,70 dag) lub z kompotu. Ja miałam kompoty.
- kisiel wiśniowy
- 2 łyżki mąki pszennej
- 0,5 l śmietanki 30%
- masa śmietanowa Dr. Oetkera
- okrągłe biszkopty
- polewa czekoladowa
- kawa cappuccino, ja dodaję łyżkę kawy rozpuszczalnej
WYKONANIE
Biszkopt nasączamy kawą. Na soku wiśniowym i wodzie (płynu ma być 0,5 l) gotujemy kisiel z mąką. Dodajemy wydrylowane wiśnie, ja dodałam jeszcze dżem wiśniowy. Kisiel wykładamy na biszkopt.
Śmietanę ubijamy z masą śmietanową Dr. Oetkera, wykładamy na wiśnie. Na śmietanę wykładamy biszkopty zamoczone w kawie. Na wierzchu robimy zygzaki z polewy czekoladowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że chcesz podzielić się swoją opinią :)